Classic Ayurveda Bio Amalaki Amla Churna por
Hagyományos, ájurvédikus fűszerpor
KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben
Leírás
Amalaki (Amla)
Az ájurvédában az Amla-t „a fiatalosság és a szépség gyümölcsének” nevezik (tudományosan nem bizonyított). Ez a legfontosabb Rasayana. A friss gyümölcs rendkívül savanyú és nagyon sok C-vitamint tartalmaz. A hat íz közül öttel rendelkezik, csak a sós hiányzik. Mindhárom Dosha-t megcélozza, de főleg a Pitta-t. Hagyományosan az Amla gyümölcsöt a betakarítás után rövid időn belül megfőzik, hogy a gyümölcshús elváljon a magtól. Az ebből kapott por általában teljesen fekete. A Classic Ayurveda termékek esetében azonban a gyümölcshúst mechanikusan választják le a magról, melegítés nélkül. A gyümölcsöket alacsony hőmérsékleten szárítják, majd őrlik. Ez a por krémes, fehér és magas ORAC-értéket tartalmaz a gyengéd feldolgozásnak köszönhetően.
A modern tudomány meghatározta az úgynevezett ORAC(Oxygen Radical Absorption Capacity)-értéket, amelynek köszönhetően megadhatóak egy növény antioxidáns tulajdonságai.
Egyes tudósok szerint egy felnőtt átlagos napi szükséglete 5.000–7.000 ORAC-egység körül van. Az Amla por 100 grammonként 123 900 ORAC-egységet tartalmaz (a LEFO Intézet által akkreditált vizsgálati laboratórium szerint). Összehasonlításként két példa: A málna 100 g-ban, 4882 egységet, a Moringa levélből készült por 62 600 egységet tartalmaz.
Ajánlott adagolás: Naponta 2 teáskanál vízben, turmixban feloldva vagy az ételre szórva.
Márka: | Classic Ayurveda |
---|---|
Táplálkozási típusok: | Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes |
Allergén - Mentes: | Gluténmentes, Laktózmentes |
Terméktulajdonságok: | Bio-minősített, Vegán |
Ayurveda terméktípusok: | Étrendkiegészítő |
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Vásárlói vélemények
Vásárlói vélemény magyar nyelven: Classic Ayurveda Bio Amalaki Amla Churna por
5 csillag | | 1 | (50%) |
---|---|---|---|
4 csillag | | 0 | (0%) |
3 csillag | | 1 | (50%) |
2 csillag | | 0 | (0%) |
1 csillag | | 0 | (0%) |
2 értékelés
- Még nincs vélemény.