Jól felkészülve az utazásra - az 5 legfontosabb termék

Jól felkészülve az utazásra - az 5 legfontosabb termék

Étrendkiegészítők nyaraláshoz

A hőmérséklet folyamatosan emelkedik, és a következő nyaralás utáni várakozás egyre csak nő. Nyár, nap, strand és tenger! Összegyűjtöttük Önnek az 5 legfontosabb étrendkiegészítő terméket, amelyek utazáskor is fontosak lehetnek, ezért nem hiányozhatnak az utazási szettből.

B-vitaminok

Bármilyen szép is az utazás, nem ritka, hogy az ember már előre stresszel. Emiatt 3-4 héttel az utazás előtt érdemes elkezdeni a B-vitamin tartalmú termékek szedését. Sportos utazásokhoz is tökéletesek a B-vitaminok.

OPC

Nyaraláskor is nagy szükség van egy ragyogó arcbőrre! Az OPC, más néven oligomer proantocianidinek, a másodlagos növényi anyagok közé tartoznak. Az OPC-t szőlőmagból vonják ki, kapszula vagy por formájában vihető be.

Antioxidánsok

Főleg nyaraláskor van kitéve a bőr az UV-sugárzásnak, a finom poroknak és az egyéb környezeti hatásoknak. Az antioxidánsok segíthetnek ezekben a helyzetekben. Ezek közül a legismertebb a C- és E-vitamin, valamint a növényi pigmentek, a béta-karotin és a likopin. Fontos, hogy néhány héttel a nyaralás előtt kezdje el a tápanyagok bevitelét. Ráadásul nem nélkülözheti a jó nap elleni védelmet sem!

Magnézium

A magnézium igazán sokoldalú. Egy fontos tápanyag, különösen az aktív nyaralás során, ahol sokat kerékpározik vagy túrázik. Elengedhetetlen az elektrolit-egyensúlyhoz, ezáltal támogatva az emésztést. Ezenkívül csökkentheti a jet lag-et az időzónák váltakozásakor.

Probiotikumok

Utazás közben újra és újra megtörténhet, hogy az emésztésünk becsap minket. A hosszú ideig tartó ülés, a repülés, a klímaváltozás és az eltérő étrendre való átállás problémákat okoz a belek számára. A laktobacillusokat és a bifidobaktériumokat ezért néhány héttel az utazás előtt érdemes elkezdeni szedni. Így a gyomor-bélműködés felkészíthető a változásra.