Reishi - a halhatatlanság gombája

Egy gyógygombát sem lengi körül annyi legenda, mint a reishit. Természetesen ez egyáltalán nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy milyen hosszú időre nyúlik vissza a reishii felhasználásának hagyománya. A kínaiak egyenesen a "halhatatlanság gombájának " tartják, hiszen az ázsiai gyógyászatban évezredek  óta nagyra becsülik és tisztelik.
Por vagy kivonat  alakban számos bioaktív összetevőt tartalmaz, amelyeknek rendkívül  pozitív hatásai vannak az emberi egészségre.

Reishi: 5 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

A kínai hagyomány része

A hagyományos kínai orvoslás (TCM) hallatán a legtöbbünk az akupunktúra gondol. Ennek ellenére a gyógynövények és gyógygombák is rangos helyet foglalnak el a hagyományos kínai orvoslás világában. A reishi (Latin: Ganoderma lucidum, Japán: reishi, kínai: Ling Zhi) már évezredek óta központi szerepet játszik az egészségmegőrzésben, és az emberek vitalitásban. Már jóval azelőtt, hogy a tudósok ismertek volna bizonyos ásványi anyagokat és egyéb biológiailag aktív anyagokat, használták a reishit a szervezet ellenállóképességének a megnövelésére, és ún természetes "anti-aging" gyógyírnak tekintették.

A bizarr megjelenésű reishi poliszacharidjainak és antioxidáns összetevőinek köszönhetően a mai tudományos érdeklődést középpontjában áll. Egészségre gyakorolt hatásai miatt sokan a talizmánjukban hordták a gombát, és úgy vélték, hogy szerencsét hoz, ha maguknál tartják. A reishi kiváló minőségű por alakban vagy kivonatok formájában igen hatásos lehet az egészségmegőrzés szempontjából. A gomba termesztése és a termék gyártása szigorúan ellenőrzött keretek között zajlik.