Post-Workout étel: Avokádós enchilada fekete babbal

Post-Workout étel: Avokádós enchilada fekete babbal

Ezen a héten egy olyan finom, tápanyagban gazdag ételt hoztunk el Önnek, amely tökéletes edzés után. Az avokádó és a quinoa további tápanyagokat biztosít a szervezet számára.

Megjegyzés: A szósz saját ízlés szerint ízesíthető. Ezáltal az enchilada még finomabbá tehető.

Recept

ÖSSZETEVŐK

  • 425 g fekete bab
  • 230 g kukorica
  • 85 g quinoa (nyers)
  • 8 g koriander (apróra vágva)
  • 8 nagy tortilla (vagy kb. 10-12 kukoricatortilla)
  • 4-5 újhagyma (szeletekre vágva)
  • 2 közepes méretű avokádó
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • Inaktív élesztő (szóráshoz)
  • Opcionális: spenótlevél

AZ ENCHILADA SZÓSZHOZ

  • 710 ml zöldségleves alap
  • 66 g paradicsompüré
  • 30 g univerzális liszt
  • 30 ml olívaolaj
  • 2 teáskanál kömény
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor
  • 1/4 teáskanál hagymapor
  • 1/4 teáskanál chili por
  • Só/bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossa meg a quinoát és készítse el a csomagolás utasításai szerint. Használjon egy csésze vizet (vagy zöldségleves alapot).
  2. Időközben készítse el az enchilada szószt: Tegye a lisztet és a fűszereket egy kis tálba. Öntsön olívaolajat egy serpenyőbe és melegítse közepes lángon. Amint meleg, adja hozzá a paradicsompürét, a lisztet és a fűszereket. Főzze kb. 1 percig, folyamatos kevergetés mellett. Adja hozzá a zöldségleves alapot, majd főzze fel az egészet. Vegye alacsonyabbra a lángot, és hagyja addig főni a szószt, amíg besűrűsödik (kb. 8 perc). Ízlés szerint ízesítheti sóval és borssal.
  3. Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra.
  4. Kockázza fel az avokádót és vágja szeletekre az újhagymát.
  5. Tegye egy nagy tálba a fekete babot (megmosva és lecsepegtetve), a kukoricát, az újhagymát, a köményt és az enyhén megpirított spenótot (opcionális). Keverje hozzá a főtt quinoát. Adja hozzá az avokádót, majd óvatos mozdulatokkal forgassa össze.
  6. Öntsön egy kis mennyiségű szószt a tepsi aljába úgy, hogy ellepje.
  7. Oszlassa el egyenletesen a fekete bab/quinoa keveréket a tortilla lapok közepén, tekerje fel és tegye a tepsibe, a hajtás oldalával lefelé. Öntse a maradék mártást az enchiladákra.
  8. Süsse készre kb. 25 perc alatt.
  9. Opcionális: Tálalás előtt díszítheti korianderrel, újhagymával és/vagy inaktív élesztővel.