Post-Workout étel: Avokádós enchilada fekete babbal
Megosztás:
Ezen a héten egy olyan finom, tápanyagban gazdag ételt hoztunk el Önnek, amely tökéletes edzés után. Az avokádó és a quinoa további tápanyagokat biztosít a szervezet számára.
Megjegyzés: A szósz saját ízlés szerint ízesíthető. Ezáltal az enchilada még finomabbá tehető.
Recept
ÖSSZETEVŐK
- 425 g fekete bab
- 230 g kukorica
- 85 g quinoa (nyers)
- 8 g koriander (apróra vágva)
- 8 nagy tortilla (vagy kb. 10-12 kukoricatortilla)
- 4-5 újhagyma (szeletekre vágva)
- 2 közepes méretű avokádó
- 1 teáskanál őrölt kömény
- Inaktív élesztő (szóráshoz)
- Opcionális: spenótlevél
AZ ENCHILADA SZÓSZHOZ
- 710 ml zöldségleves alap
- 66 g paradicsompüré
- 30 g univerzális liszt
- 30 ml olívaolaj
- 2 teáskanál kömény
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 1/4 teáskanál hagymapor
- 1/4 teáskanál chili por
- Só/bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- Mossa meg a quinoát és készítse el a csomagolás utasításai szerint. Használjon egy csésze vizet (vagy zöldségleves alapot).
- Időközben készítse el az enchilada szószt: Tegye a lisztet és a fűszereket egy kis tálba. Öntsön olívaolajat egy serpenyőbe és melegítse közepes lángon. Amint meleg, adja hozzá a paradicsompürét, a lisztet és a fűszereket. Főzze kb. 1 percig, folyamatos kevergetés mellett. Adja hozzá a zöldségleves alapot, majd főzze fel az egészet. Vegye alacsonyabbra a lángot, és hagyja addig főni a szószt, amíg besűrűsödik (kb. 8 perc). Ízlés szerint ízesítheti sóval és borssal.
- Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra.
- Kockázza fel az avokádót és vágja szeletekre az újhagymát.
- Tegye egy nagy tálba a fekete babot (megmosva és lecsepegtetve), a kukoricát, az újhagymát, a köményt és az enyhén megpirított spenótot (opcionális). Keverje hozzá a főtt quinoát. Adja hozzá az avokádót, majd óvatos mozdulatokkal forgassa össze.
- Öntsön egy kis mennyiségű szószt a tepsi aljába úgy, hogy ellepje.
- Oszlassa el egyenletesen a fekete bab/quinoa keveréket a tortilla lapok közepén, tekerje fel és tegye a tepsibe, a hajtás oldalával lefelé. Öntse a maradék mártást az enchiladákra.
- Süsse készre kb. 25 perc alatt.
- Opcionális: Tálalás előtt díszítheti korianderrel, újhagymával és/vagy inaktív élesztővel.