Naturya Bio kakaószemek
Tiszta, pörkölt perui kakaóbab
KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben
Leírás
A ropogós, finoman pörkölt kakaószemek ideálisak turmixokhoz, müzlikhez és süteményekhez is. A perui ültetvényeken gondosan, kézzel szüretelik a szemeket, majd kíméletesen szárítják és kézzel hámozzák, majd válogatják őket.
A végeredmény a héjától elválasztott, pörkölt, ízletes, ropogós kakaószemek.
Ajánlott adagolás:
Egy teáskanál (= 5 g). Az ízletes kakaószemeket meg lehet enni, de felhasználható turmixok készítéséhez, sütéshez vagy feltétként is.
Receptötlet "Töltött csokoládés kekszek":
Keksz hozzávalói:
- 200g Naturya kókuszolaj
- 225 g kókuszcukor
- 2 tojás
- 175 g liszt (gluténmentes)
- 175g kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 75g Naturya Kakaószemek
Töltelék hozzávalói:
- 85 g mandulavaj
- 85g kakaópor
- 40 g agávé szirup
Elkészítés:
A kókuszolajat és a kókuszdiócukrot robotgéppel vagy kézzel jól keverje el. Adja hozzá a tojásokat. Ezután adja hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a Naturaya kakaószemeket. Keverj össze tésztává, és hűtőben egy órán keresztül hagyja pihenni.
Eközben keverje össze a mandulavajat a kakaóporral és az agávé sziruppal. Ha a keverék túl sűrű lenne, kevés vizet adhat hozzá, amíg sima textúrát nem kap.
Vegye ki a tésztát a hűtőből, és formázzon kb. golflabda nagyságú golyókat, melyek közepébe helyezzen egy teáskanálnyi tölteléket. Fedje be a tölteléket a tésztával és lapítsa el kissé a golyót, majd helyezze a tepsire. Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 9-12 percig süsse ropogósra.
Márka: | Naturya |
---|---|
Adagolási forma: | Élelmiszer |
Táplálkozási típusok: | Vegán, Gluténmentes |
Allergén - Mentes: | Gluténmentes |
Terméktulajdonságok: | Bio-minősített, Állatkísérlet nélkül, Vegán |
Ayurveda terméktípusok: | Szupefoodok, Laddu, Snack, Sütemény |
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!