Lenmag olaj

Certified Organic

Ez a termék már nem található meg a gyártó kínálatában.
  • Hipoallergén
  • Hidegen sajtolt lenmag-olaj
  • Biológiai gazdálkodásból

Hasonló termékek:

CODE VITAL Bélflóra plusz
Dr. Ehrenberger Naturprodukte Csillagánizs - Bio
PowerBar Powergel Original

Leírás

A lenmagolaj az Omega-3 zsírsavak alfa-linolénsav-sav (ALA).egyike leggazdagabb forrása. Ezen kívül jelentős mennyiségben tartalmaz linolsavat(esszenciális Omega-6 zsírsav) és olajsavat (Omega-9 zsírsav).A 70 %-os esszenciális zsírsav és több mint 90 %-os telítetlen zsírsav tartalommal kiváló Omega zsírsav profillal rendelkezik.

Az esszenciális zsírsavak fontosak a prostalglandin szintézishez, a hormon termeléshez, az a szervezet immunválaszaihoz, a zsíranyagcseréhez és a sejtek egészséges működéséhez. Ezen kívül az alfa-linolénsavnak gyulladáscsökkentő szerepe is van.

A lenmagolaj egy speciális hidegen sajtolt technológiával kerül kivonásra a biológiai gazdálkodásból származó lenmagból. Ezáltal nagymértékben csökken a termék kitettsége a hő, az oxigén és a fény romboló hatásainak.

A lenmag olaj jelentősen elősegíti az általános jó közérzetet, segítséget nyújthat allergia és gyulladás esetén. De az alkalmazási területe igen sokrétű és változatos: pozitív hatása van a magas vérnyomásra, a zsíranyagcserére, a bőr problémákra, a kimerültségre, az immunrendszerre, a depresszióra, az ízületi gyulladásra és akár az elhízásra is.

Ajánlott fogyasztás : Legfeljebb két evőkanálnyi mennyiség naponta, lehetőleg az étkezések alkalmával. A lenmagolaj megfelelő saláták készítéséhez, de sütéshez nem alkalmas. A terméket hűvös helyen tárolja!

Lenmag olaj Összetevők

1db evőkanálnyi (kb 14 g = 1 adag) mennyiség tartalma:

Összetevők Mennyiség
Lenmag olaj 14 g
Alfa-linolénsav (Omega-3) 8,1 g
Linolsav (Omega-6) 2,3 g
Olajsav (Omega-9) 2,2 g

Egyéb összetevők: Rozmaring, vegyes tokoferolok, ASZKORBIL-palmitát, citromsav
Kalória 125 kalória zsírból 125, össz zsír 14 g, telített zsírsavak 1 g, egyszeresen telítetlen zsírsavak 2 g többszörösen telítetlen zsírsav 10 g

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Lenmag olaj