Vegán, karácsonyi proteinkeksz

2019. december 02., hétfő

Vegán, karácsonyi proteinkeksz

Nem mindig könnyű egészségesen, valamint az edzésnek megfelelően táplálkozni - ez különösen igaz a karácsonyi időszakra. Általában az ünnepek során a problémát az jelenti, hogy minden édes finomság túl sok szénhidrátot tartalmaz.

A probléma orvoslására ma bemutatunk egy olyan kekszreceptet, amely nemcsak finom, hanem tápanyagban is gazdag, és nem tartalmaz cukrot valamint zsírt. Kis bónuszként a sütik gluténmentesek és vegánok. Ezáltal az ünnepek alatt nem kell lemondania semmiről.

Összetevők 5 adaghoz

  • 40 g mogyoróvaj
  • 30 g őrölt dió
  • 15 g fehérjepor
  • 1 evőkanál agaveszirup
  • 1 evőkanál mandula tej
  • 1 teáskanál őrölt, szárított gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt szegfűbors

Elkészítés

  1. Keverje össze az összes hozzávalót addig, amíg egy tészta nem keletkezik.
  2. Kóstolja meg a tésztát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy annyira édes, amennyire szeretné. Ha nem megfelelő, akkor édesítse tovább.
  3. Terítse el a tésztát egy tapadásmentes sütőlapra vagy sütőpapírra. Válassza ki a karácsonyi kekszformákat, majd szúrja ki a tésztából.
  4. Előmelegített sütőben 170 Celsius fokon tíz-tizenkét percig kell sütni, amíg aranybarna nem lesz.
  5. Most jön a legfontosabb lépés: Hagyja, hogy a keksz teljesen kihűljön, különben szétesik.
  6. Díszítse kedve szerint a kihűlt kekszeket, pl. sötét csokoládéval, kakaóporral, kókuszreszelékkel ...
  7. Kóstolja meg!