IronMaxx Fehérjék

Fehérjék (proteinek) izomépítéshez és diétához

A fehérjék (proteinek) esszenciális tápanyagok, amelyek különböző aminosavakból állnak. A zsírok és a szénhidrátok mellett a legfontosabb makrotápanyagok, amelyeket az emberi szervezet felvehet, illetve, amelyekre minden nap szüksége van. 

Vásárlás kategóriák szerint

Fehérjék: 10 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

A fehérjék fontos szerepet játszanak a szervezetben. Például elengedhetetlenek az antitestek, a csontok, a porcok, a bőr és a haj képződésében, emellett fontos szállítási funkciókat látnak el a vérben. A napi étrend által minden ember számos fehérjét fogyaszt. Különösen a sportolók számára fontos a fokozott fehérjebevitel, hiszen a fehérjék az izmok felépítésében és megőrzésében is elengedhetetlenek. Az erő- és teljesítmény sportolók megnövekedett fehérje szükséglete a hagyományos táplálkozással nem elégíthető ki, így a finom fehérje turmixok és -szeletek kiváló kiegészítők. Más étrendkiegészítőkkel ellentétben, nagy előnye, hogy a fehérje tiszta és szabad formában áll a rendelkezésre. A szervezet ezáltal közvetlenül felhasználhatja, így elősegítve az izmok felépítését és megőrzését.

A legfontosabb fehérjék a kazein és a tejsavó, amelyek túlnyomórészt a tejben vannak jelen. A tejsavó fehérjék, más néven Whey Proteine, gyorsan felszívódnak és feldolgozásra kerülnek a szervezetben. Ezzel szemben a kazein nagyon lassan emészthető fehérje. Hosszabb ideig tartó nyugalmi állapot esetén (pl éjszaka) ajánlott a kazein a kiegyensúlyozott és folyamatos fehérjebevitel érdekében. A két fő típus mellett létezik még szójafehérje, rizsfehérje, tojásfehérje valamint többkomponensű fehérjék is.