4 módszer, hogy adjunk új lendületet az unalmas, azonban egészséges ételeknek

4 módszer, hogy adjunk új lendületet az unalmas, azonban egészséges ételeknek

Sok ember, aki egészségesen táplálkozik - azért, hogy fitt legyen -, előbb-utóbb rájön: Ha egészségesebben akar táplálkozni, akkor nem tudja elkerülni azt, hogy saját magának főzzön. Ez a becsületes táplálkozás legjobb módja. A legegyszerűbben úgy müködik, hogy az ember kitart azok az egyszerű ételek mellett, amiket gyakran fogyaszt. Sajnos ennek is van hátránya: ha újra és újra ugyanazt az ételt eszi, hamarosan unalmassá és egyhangúvá válik, ilyen például a híres csirke rizzsel és brokkolival, amire egy idő után rá sem tud nézni.

A megmentő

A különböző ízek eléréséhez, használjon fűszereket. Az előnyük az, hogy nem adnak plusz kalóriát az ételekhez. A legtöbb gyógynövény és fűszer nem tartalmaz zsírt vagy fehérjét, és legfeljebb egy vagy két gramm szénhidrátot ad az ételhez - teáskanalanként, ami több, mint amire szükség van. Azonban figyeljen arra, ha előre elkészített fűszerkeveréket vásárol, hogy némelyik felesleges töltőanyagot, valamint túl sok sót tartalmaz.

A legjobb az, hogy nagyok sokféle fűszer és gyógynövény van, így bármeilyen íz elérhető. Ez azt jelenti, hogy bármilyen ételhez felhasználhatja. Különösen finomak olyan fehérjével, mint például a tojás, a tofu, a csirke vagy a sertéshús. A legtöbb fűszer önmagában is nagyszerű, még a legunalmasabb ételeket is képes megízesíteni. Számtalan módon és kombinációban használhatóak, azonban támaszkodhat a jól bevált klasszikusokra is. Néhány egyszerű fűszerkombinációval elkészítheti a csirkemellet úgy, ahogy azt kedvenc országában teszik.

Az egyes fűszerek mennyisége az étel típusától és az Ön ízlésétől függ. Használjon intenzív ízeket, mint például fokhagymát, hagymát vagy gyógynövényeket - oregánót vagy bazsalikomot -. Később bármikor finomíthatja még, amíg el nem találja a megfelelő ízt. A só is kihangsúlyozhatja az egyes fűszerkombinációk ízét.

Íme néhány egyszerű íz:

Olasz

Az olasz ízek eléréséhez használjon fokhagymaport, hagymaport, bazsalikomot, valamint oregánót. Ez a fűszerkombináció tökéletes húsokhoz, tojásételekhez, vagy akár paradicsom- vagy tésztaszószokhoz.

Mexikói

Kölcsönözzön mexikói ízeket ételének, ehhez keverjen össze koriandert, köményt, fokhagymát és chilit. Ez a keverék ideális húsokhoz, vagy akár rizshez, és tojáshoz is.

Thai

A Thai-curry íz eléréséhez kombinálja a bazsalikomot, a curryport, a gyömbért, a fokhagymaport, valamint a köményt. Tökéletes húsokhoz vagy rizshez. Készítsen egy egyszerű curryszószt, ehhez nem kell mást tennie, csak a fűszereket keverje össze kókusztejjel!

BBQ

A BBQ íz eléréséhez (szósz használata nélkül) keverje össze a paprikát, a köményt, a fahéjat, a fekete borsot, a fokhagyma-, valamint a hagymaport. Dörzsölje a húsba, szórja tojásételekre, vagy kombinálja más ételekkel.

Mint láthatja, fűszerek használatával könnyen feldobhatja az unalmas ételeket. Tegye változatossá az egyhangúvá vált konyha ízeit! Reméljük, élvezni fogja a kísérletezést!