Recept: Marhahúsos egytálétel (low carb)

2019. augusztus 26., hétfő

Recept: Marhahúsos egytálétel (low carb)

Egy ínycsiklandozóan finom egytálétel - elkészítése egy kicsit több ideig tart, de határozottan megéri. Az alacsony szénhidráttartalmú finomság sok zöldséget és fehérjét tartalmaz - tökéletes edzés idején.

Összetevők:

  • 600 ml marhahúsleves
  • 560 g marhahús felkockázva
  • 300 g sárgarépa felszeletelve
  • 200 g retek vékonyra szeletelve
  • 250 ml vörösbor
  • 230 g gomba (egészben vagy szeletelve)
  • 120 g hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1 evőkanál avokádóolaj
  • 1 babérlevél
  • 30 g liszt
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. Az olajat egy nagy serpenyőben közepes/ magas hőmérsékleten felmelegítjük.
  2. Belerakjuk a marhahúst, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és egy tányérra helyezzük.
  3. Ezután a serpenyőben megfuttatjuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát.
  4. Megszórjuk liszttel és összekeverjük.
  5. Vörösborral leoltjuk.
  6. Hozzáadjuk a marhahúst, marhahúslevest és fűszereket, és közepes lángon körülbelül 60–70 percig főzzük, amíg a marhahús nem puhul meg (Vigyázat: ügyeljünk, hogy az elfőtt levet pótoljuk, hogy ez mindig elfedje a húst)
  7. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát és a retket, és pároljuk további 30–40 percig (amíg a zöldségek meg nem puhulnak).
  8. A kész egytálételt azonnal élvezhetjük, valamint műanyag tárolódobozba is adagolhatjuk - így megspórolhatjuk a mindennapi főzést. Néhány napig hűtőszekrényben, egy hónapig pedig a fagyasztóban tárolható.