Arany tej recept

Arany tej recept

Mi az arany tej?

Az Arany Tej az ájurvédikus gyógyászatban évszázadok óta gyakran készített ital. Ez az ital növényi tejből és fűszerekből áll és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a hagyományos ital serkenti a máj működését, valamint támogatja az immunrendszer működését és a szervezet méregtelenítését.

Honnan ered a gyulladáscsökkentő hatása?

Az arany tej gyulladáscsökkentő hatását a fűszereknek köszönheti. A kurkuma rendkívüli gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ázsiában nagyon régóta a különböző problémák természetes gyógymódja, beleértve a gyomor- és vesebetegséget is. Az Egészségügyi Világszervezet még reuma esetén is a kurkumát ajánlja rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatása miatt.

A kurkuma mellett a további fűszerek, a fahéj és a szerecsendió is vizsgálatokban kimutatott gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

Összetevők

A legjobb, ha kiváló minőségű összetevőket, azaz bio összetevőket alkalmaznak, így az arany tej tökéletesen kifejtheti hatását.

  • 350 ml növényi tej (lehetőleg mandula-, zab-, kókusz- vagy rizs tej)
  • 120 ml víz (lehetőleg szénsavmentes ásványvíz)
  • 1 evőkanál kurkuma (por)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • Frissen reszelt gyömbér
  • 1 csipet Ceylon fahéj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

  1. Keverje össze a kurkumát és a vizet egy edényben és melegítse fel.
  2. Közben hámozza meg a gyömbért és reszelje bele ebbe a lassan sűrűsödő folyadékba.
  3. Adjon hozzá egy csipet szerecsendiót.
  4. addig főzze a folyadékot, amíg paszta nem keletkezik.
  5. Melegítsen növényi tejet, majd egy habverő segítségével keverje bele a pasztát.
  6. Adjon hozzá egy csipet fahéjat és 1 teáskanál kókuszolajat, és állandó keverés közben további két percig főzze.
  7. Forrón tálalja és élvezze.

Megjegyzés: Ha a tej túlságosan erős, akkor legközelebb kevesebb pasztát használjon. Akut megoldásként adhat hozzá egyszerűen több növényi tejet.