Fitness-Apps: Technikai segítő zsebünkben

Ma már alig van olyan ember, aki ne ismerné a fitness alkalmazásokat. Manapság szinte mindenkinek van okostelefonja, amelyre számtalan alkalmazás letölthető, így hamar elveszíthetjük rálátásunkat. Hogy ez ne történhessen meg, íme egy kis segítség.

Alapvetően a fitness alkalmazások hasznos kiegészítők. Nem számít, hogy valaki fogyni szeretne vagy fittebb akar lenni, ezekkel az alkalmazásokkal nyomonkövetheti eredményeit, amely motiváló és egyben mókás is lehet.

Azonban mindig legyen óvatos. Különösen a diéta- és kalóriaszámoló, illetve az edzés-alkalmazások esetében. Az utóbbinál néha csak egy képpel illusztrálják a gyakorlatot, amit ezáltal nem biztos, hogy helyesen végez el.

Keressen kiegészítő információkat vagy kérdezzen meg szakértőket, ne bízzon teljesen vakon csak az alkalmazásokban.

Egyes alkalmazások sokszor nagyon is adathiányosak vagy céljuk elsősorban a reklám.

Mi most 3 különböző terület prémium alkalmazásait mutatjuk be Önnek.

Alkalmazások táplálkozási tanácsadók "helyett".

MyFitnessPal

Ez egy klasszikus kalóriaszámláló, amely segíti a fogyást. Adatbázisában több, mint ötmillió étel van rögzítve. Ugyanígy az edzés esetében is. Az ételekhez van egy beépített vonalkód-szkenner. Az alkalmazás nemcsak a kalóriát mutatja meg, hanem a fehérjét, a zsírt, a cukrot, stb. Segítségével a nap végén tökéletes áttekintés kap arról, hogy mit evett. Extra motivációt jelenthetnek, a grafikonnal történő átfogó elemzések, valamint a saját célok meghatározása.

Ingyenes alkalmazások.

Weight Watchers Mobile

Ez egy fogyást segítő alkalmazás. Az alkalmazás számos, hetente frissülő receptet, valamint tippeket és trükköket tartalmaz a helyes táplálkozáshoz. Motivációként megtalálható a többi felhasználó sikertörténete is. A napló segítségével súlyveszteségét rögzítheti.

Alkalmazások az állóképességi sportok szerelmeseinek.

Runtastic

Egy alkalmazás kifejezetten a futás szerelmeseinek. A GPS segítségével minden lehetséges értéket, az időtartamtól a sebességen át a kalóriáig, nyomonkövethet. Ezenkívül számos statisztika és megfelelő zene is a rendelkezésünkre áll. Az eredményeket közvetlenül a közösségi média platformokon is megoszthatja.

A Runtastic alkalmazást más sportokhoz is használhatja, mint a kerékpározás, a lovaglás vagy a síelés, amelyekhez külön hozzászabott változatok állnak rendelkezésre. Ez az alkalmazás ingyenes, de van egy professzionális fizetős változata is.

Runkeeper

A Runkeeper szintén GPS-szel működik és részletes elemzést nyújt. Az adatokat hosszútávon tárolhatja a honlapon. Az alkalmazással a hosszútávú terveit is rögzítheti. Ez motiváló lehet.

Az alkalmazás alapváltozata ingyenesen letölthető, a fizetős változat néhány extra funkciót is kínál.

Adidas miCoach

Ez az alkalmazás egy személyi edző. A GPS és az Audiocoaching segítségével az edzés különböző szakaszain keresztül fut. Különböző edzéstervek közül választhatja ki, hogy milyen fázisok legyenek ezek. Ezáltal hatékonyan növelheti állóképességét és gyorsaságát. Az egyike az olyan alkalmazásoknak, amelyhez új futócipőt kell vásárolnod. Praktikus.

Mindemellet az alkalmazás több, mint 400 gyakorlatot kínál az erő- és stabilizációsedzés keretében.

Az alkalmazás ingyenes.

És végül a személyi edzős-alkalmazások.

Fitness Builder Plus

Ez az alkalmazás több mint 750 edzést foglal magában, a jóga gyakorlatoktól a Bootcamp-edzésekig. Tehát szinte lehetetlen, nem meg találni a számunkra megfelelőt. Ha az edzés nem egészen teljes, saját fotóinkkal vagy videóinkkel is kiegészíthetjük. Ezeket PDF formátumban is kinyomtathatjuk.

Ez az alkalmazás ingyenesen használható, bár a teljes alkalmazás csak akkor látható, ha fizetünk érte.

Freeletics

A Freeletics új fitnesstrend egyre népszerűbb. A gyakorlatok a funkcionális edzés elvét követik. Az egész testet edzi.

Az edzések, amelyek mind videóval kiegészítettek, kezdők és jól képzett emberek számára egyaránt kiválóak. Jelenleg több, mint 700 videó található a különböző gyakorlatokról. Ezáltal az egyhangúság elkerülhető és mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, de az alkalmazáson belül a kiegészítő funkciók csak vásárlással felodhatóak.

Nike + Training Club

Ez az alkalmazás több, mint 100 edzést tartalmaz, amelyek mindegyike szakemberek által kifejlesztett. Így, azok is megtaláljak a számukra megfelelőt, akik fogyni szeretnének, illetve azok is, akik egyszerűen csak fittebbek akarnak lenni. Az alkalmazással motiválhatja barátait, az edzés után készíthet egy fotót, amit megoszt. Az alkalmazás tehát egyfajta társadalmi sport hálózat.

Az alkalmazás ingyenes.