Hogyan erősítheti meg immunrendszerét természetes módon?

Hogyan erősítheti meg immunrendszerét természetes módon?

A mikroorganizmusok, a mikrobák, a baktériumok, a gombák és a vírusok, azok az ellenségek, amelyek ellen immunrendszerünk nap mint nap harcol. Szervezetünk - az organizmusok által - folyamatos veszélynek van kitéve. Ezek a belélegzett levegőn, az ételeken, valamint a bőr apró, láthatatlan repedésein keresztül jutnak be a testünkbe. Az immunrendszerünk felelős azért, hogy ezek az organizmusok ne árthassanak nekünk.

Normál esetben jól működik, sokat bír, valamint több védőfallal is rendelkezik. A testünk első védőfalai: a bőr, a nyálkahártyák és a csillók. Ha a kórokozók túljutnak ezeken a falakon, akkor a falósejtek és az ölősejtek, majd a limfociták következnek.

Sajnos előfordulhat, hogy immunrendszerünk rosszabb napot fog ki és le van gyengülve, ilyenkor nem tudja megállítani a kórokozókat, ezért megbetegszünk, valamint fertőzések alakulnak ki. Amikor az időjárás hidegebbé válik, immunrendszerünk sebezhetőbb. Egyszerű dolgok segítségével támogathatjuk megerősítését és védelmét.

Elegendő mennyiségű és egészséges alvás

Alvás közben testünk T- és B-ölősejteket termel, valamint a fagociták is aktívabbak. Ha viszont túl keveset alszunk, csökken az antitestek száma és több stresszhormon szabadul fel. Minél magasabb a kortizol szint, annál jobban korlátozza a fagocitákat. Ezért rendkívül fontos az elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű alvás a szervezet számára.

Helyes táplálkozás

Az, hogy mit eszünk, jelentősen befolyásolja egészségünket. Testünk védekező sejtjeinek 70% -a a belekben található. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással támogassuk a szervezet bélflóráit. Ehhez ideális:

  • Savó
  • Joghurt
  • Kefir
  • Savanyú káposzta
  • Élelmi rost

A cink tökéletes az immunrendszerünk számára, kifejezetten vegetáriánus és vegán táplálkozás esetén. A vitaminellátás egészséges táplálkozással - sok zöldség és gyümölcs - biztosítható.

Ügyeljen a diéták során arra, hogy az egyoldalú táplálkozás miatt, gyengülhet az immunrendszere.

Elegendő pihenés

A stressz és a pszichés megterhelés negatívan hat az immunrendszerünkre. Még a kisebb stresszes helyzetek is növelik a kortizol szintet, ezáltal befolyásolják az immunrendszert. Testünk azonban jól bírja a rövid távú stresszt. Akkor okoz problémát, ha krónikus stresszben szenved, mivel ilyenkor az immunrendszer állandó készültségben áll, és ezáltal meggyengül. A bánat, valamint a magány, szintén befolyásolja az immunrendszert.

Biztosítson magának elegendő mennyiségű pihenést. Hasznosak lehetnek a mély relaxációs technikák, a jóga, a tai chi, vagy akár a könyvolvasás is.

Sporttevékenységek

A könnyű állóképességi edzés ideális a természetes védekezés megerősítéséhez. Ne vigye túlzásba, mert az intenzív fizikai aktivitás szintén gyengíti az immunrendszert. Napi harminc perc testmozgás elegendő az immunrendszer támogatásához.

Mint Ön is látja, az immunrendszer megerősítése nem nagy ördöngösség. Védekezzen az influenza ellen!