13 módszer, az immunrendszer természetes megerősítésére ezen a télen

13 módszer, az immunrendszer természetes megerősítésére ezen a télen

Mindjárt itt a tél, és lassan nyújtogatja a hideg csápjait. Ideje elővenni a vastag kabátokat a dobozból. A hideg évszakban az influenzaszerű fertőzések vagy más vírusos megbetegedések elkapásának esélye megnő, nézzünk meg néhány módszert, amellyel természetes úton erősítheti meg az immunrendszerét, ezáltal védve a vírusok, a baktériumok és társaik ellen.

Megfelelő táplálkozás

Az vagy, amit megeszel. Ez a régi mondás az immunrendszerünkre vonatkozik, mivel a belek jelentős szerepet játszanak a működésében. Koncentráljon az egészséges, kiegyensúlyozott étrendre, és fogyasszon minden fajta élelmiszert, különösen gyümölcsöt, zöldséget, dióféléket, magvakat és csírákat. Egyen biológiai termékeket (regionális és szezonális), amelyeket gondosan dolgoztak fel. Az ezekben az élelmiszerekben található tápanyagok nem csak az immunrendszer számára biztosítanak pozitív hatásokat!

Több íz

Adjon az ételeihez gyógynövényeket és fűszereket, mivel ezek köztudottan antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ráadásul minden ételnek remek ízt kölcsönöznek! Csak egy csipet ebből és egy csipet abból, és máris kész az étel, amely erősíti az immunrendszert!

Több fokhagyma

Ez a gumó, antimikrobiális tulajdonságai miatt, különleges helyet érdemel ezen a listán. A nyers fokhagyma fogyasztása az egyik legerősebb (és legcsípősebb!) módja a védekezés megerősítésének!

Sok folyadék fogyasztása

A víz a legjobb módszer arra, hogy megtisztítsuk a szervezetünket az összes lehetséges méreganyagtól, valamint biztosítsuk, hogy az immunrendszerünk erős maradjon.

Kevesebb cukor

A finomított cukornak számos negatív hatása van a testünkre. Nem igazán tesz jót az immunrendszernek sem, mivel hajlamos gyulladásokat okozni a szervezetben, amelyek gyengítik a védelmet. Ezért váltson természetes cukorforrásokra, például gyümölcsökre, és csökkentse a háztartási cukor mennyiségét.

Kevesebb alkohol

Az alkohol arról ismert, hogy gátolja az immunrendszert, valamint semmiképp ne fogyassza influenza vagy megfázás esetén. Csökkentse tehát az alkoholfogyasztását télen, igyon inkább frissen facsart gyümölcsleveket, mert azok sok vitamint tartalmaznak.

Edzés és sport

Mindenféle fizikai aktivitás pozitív hatással van az immunrendszerre. Nem kell ehhez edzőterembe mennie, lehet ez egy egyszerű fél órás séta minden nap. A mindennapos testmozgás csökkenti a szívbetegségek, a rák, a magas vérnyomás, a cukorbetegség kialakulásának kockázatát...

Elegendő mennyiségű alvás

Az immunrendszer alvás közben erősödik. Az alváshiányban szenvedők gyakrabban betegszenek meg. Tehát aludjon minden este legalább nyolc órát, hogy fitt maradjon.

A stressz csökkentése

Próbálja meg nem stresszelni magát túlzottan. Ma már egy jól ismert tény, hogy a stressz növeli a betegségek kialakulását, ezáltal a stresszesebb emberek gyakrabban betegszenek meg. A stressz leküzdésének legjobb módja, ha tudatosan szán időt a pihentető tevékenységekre. Hogy ez egy jó könyv, jóga vagy sport, az Önön múlik. Csak az a fontos, hogy valóban hagyjon időt a rendszeres kikapcsolódásra.

Jól felöltözve, jöhet a tél

Ügyeljen arra, hogy a téli hőmérsékletnek megfelelően öltözködjön. A kezek és az arc, de a lábak is gyakran elfelejtődnek. Öltözzön fel melegen és maradjon egészséges. A szervezet védekező rendszere szenved, ha fázunk.

Gyakori kézmosás

Természetesen a rendszeres kézmosás mindig jó ötlet. Azonban különösen télen, amikor a vírusterhelés magas, a megfázásnak és az influenzának főszezonja van, érdemes gyakran - szappannal és legalább 20 másodpercig - kezet mosni.

Társadalmi kapcsolatok

Ha magányosnak vagy elszigeteltnek érezzük magunkat, az nemcsak az elménkre van hatással, hanem az immunrendszerünket is gyengítheti. Tehát keresse aktívan a társadalmi kapcsolatokat, valamint töltsön időt a családjával és a barátaival.

Csökkentse a problémás anyagok mennyiségét

Számtalan olyan anyag vesz körül bennünket, amelyek potenciálisan negatív hatással lehetnek ránk. Például sok tisztítószer, amely olyan összetevőket tartalmaz, amelyek negatívan befolyásolhatják az immunrendszerünket. Ezért mindig ügyeljen arra, hogy amikor csak lehetséges zöld tisztítószereket használjon, így tisztán tartva a házát és a testét.

Ha követi ezeket a tippeket, akkor erős immunrendszerrel könnyedén átvészelheti a hideg évszakot. Ennek tudatában kívánunk szép telet!