Az Újévi fogadalmakról

Az Újévi fogadalmakról

Az új év első napjaiban tele vagyunk jó szándékkal. De hogyan csináljam? Tartsak be egyet és tegyem félra a többit? Íme néhány tipp!

Rögtön az elején: a fogadalmakra nem kell várni Újévig. Elégedetlen valamivel vagy szeretne valamin változtatni? Tegye meg! Miért kellene egy bizonyos időpontig várnia? Attól nem lesz jobb. Csak kezdje el azonnal.

De hogyan álljak neki? Meg kell jegyezni, hogy a spontán fogadalmakat, amelyeket csak kedvünk vezérelve tettünk, el kell felejteni. Akkor jó, ha több okunk van rá.

A spontán fogadalom gyakran túl nehéz vagy sok egyszerre. Hiányzik a konkrét terv és több ok miatt feladjuk. Íme néhány ötlet mit tehetünk ez ellen:

  1. Egy jó terv. Tartsa szem előtt, mit szeretne elérni. Mit, hogyan, mikor? Minnél konkrétabb, annál jobb.

  2. Ezt a célt nyilvánossá is teheti. Mondja el egy barátjának, ezzel növeli a nyomást, amely növeli a siker esélyét.

  3. Az igazán nagy célokat szét kell bontani. Ez a szalámi taktika. Egy igazi szalámit sem tud egyszerre megenni, mivel túl nagy, így szeletekre kell vágni. Így van ez a fogadalmakkal is, haladjon kisebb léptekkel, de következetesen.

  4. Kudarcok fognak jönni. Készüljön fel rá. FONTOS: Legyen laza, ne hagyja abba. "Ha elesik, álljon fel, porolja le magát és menjen tovább."

  5. A bizalom nyer: Nem számít, milyen célról is van szó. Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek előbb elérik céljukat, ha bíznak benne.

  6. Gondolja át célját naponta, a legjobb reggel felkeléskor. Képzelje el a lehető legrészletesebben. Hogyan fog kinézni, hogyan fogja végrehajtani, stb.

  7. Szövetségesekkel a cél könnyebb. Keressen olyan embereket, akiknek célja ugyanaz vagy hasonló. Növeli a motivációt és sikerének valószínűségét.

  8. Továbbá, ne felejtse el, hogy a cél elérésével megjutalmazza magát.

Szóval mire vár még? Jobb ma, mint holnap: Kezdje el és csinálja meg.