A 8 legnagyobb sporttal kapcsolatos tévedés - 2.rész

És akkor folytassuk a sporttal kapcsolatos legnagyobb tévedéseket. Itt a második rész!

9. tévhit: A futás hatékonyabb, mint a séta

Ez így nem igaz. Természetesen igen, a futás jobban megemeli pulzusszámunkat. Ennek ellenére a Nordic Walken számos pozitív hatással bír az egészségre. A vércukor- és a koleszterinszint csökken, így a cukorbetegség kockázata is. Ha valaki sokat sétál, azzal edzi állóképességét. Ezen túlmenően, a gyaloglás jobb az ízületeknek, mint a kocogás.

10. tévhit: Az alkohol kiizzadható

Nem, ez nem lehetséges. Ha valaki a kelleténél több alkoholt ivott, azt a sport másnap nem befolyásolja, tehát az alkohol nem bomlik le gyorsabban. A lebontásért a máj felelős. Mindazonáltal az lehetséges, hogy a sport által jobban fogja magát érezni, mivel serkenti a keringést.

11. tévhit: A nyújtás megakadályozza a sérüléseket

A nyújtás szuper edzés után. Általa az általános mozgékonyság javul. Rendszeres nyújtással azonban a sérülések, mint például az izomszakadás, nem előzhető meg. (Ne nyújtsa soha hidegen izmait).

12. tévhit: Az idősebbek óvatosan sportoljanak

Az emberi test úgy van kialakítva, hogy mozogjon. Hogy hány éves Ön, az nem számít. Az izomerő bármely életkorban növelhető. Persze, hetvenévesen már nem lesz olyan a teljesítőképessége, mint fiatalon, de a sportolást nem kell abbahagyni.

13. tévhit: Hátfájás esetén különösen a hátat kell edzeni

Ez természetesen nem árt, azonban ennél is fontosabb a has, mivel a hasizom is felelős a gerincért.

14. tévhit: Artózis esetén keveset mozogjon

Megteheti, ha azt szeretné, hogy az artózis még rosszabb legyen. Éppen ebben az esetben kell mozogni. A porc mozgásával optimális a vér- és tápanyagellátás.

15. tévhit: A pihenőfázis csak puhányoknak való

Ez súlyos tévedés. Edzés után, a testnek egyszerűen szüksége van a regenerálódásra. Tehát feltétlenül tartson szünetet vagy hagyjon ki egy napot! A túlterhelés sérüléshez vagy teljesítménycsökkenéshez vezethet.

16. tévhit: A sport gyilkos

Ezt egyszerűen el is engedhetjük a fülünk mellett. Azok, akik edzenek, hosszú távon fittek és egészségesek maradnak. Sőt, csökkenti számos betegség kockázatát.