Gyors receptek a keto-diéta elkezdéséhez

2020. augusztus 06., csütörtök

Gyors receptek a keto-diéta elkezdéséhez

A ketogén diéta olyan élelmiszerek fogyasztását javasolja, amelyek magas zsírtartalommal rendelkeznek, azonban nem tartalmaznak szénhidrátokat. Az étrend célja a ketózis természetes anyagcsere-állapotának elérése. Ez azt a pillanatot jelenti, amikor a testünk energiaként ketonokat (azaz zsírt) kezd el felhasználni a szénhidrátok helyett.

Sok ember, aki ketogén étrendre vált, egy kicsit tanácstalan, mert úgy tűnik, hogy minden étel túl sok szénhidrátot tartalmaz. De ez csak első pillantásra igaz. Nagyon sok olyan finom étel létezik, amelyekben nem található szénhidrát.

Azt tanácsoljuk, hogy a ketogén étrendre történő váltás előtt, látogasson el orvosához. Ha nincsenek orvosi aggályok, akkor itt talál három, finom ketogén ételt, amelyek gyorsan elkészíthetőek. Próbálja ki a ketogén diétát, erőfeszítések nélkül.

Jó étvágyat.

Sült avokádó, tojással

Összetevők

  • 4 tojás
  • 2 érett avokádó
  • 1 evőkanál apróra vágott fűszernövény
  • ⅛ teáskanál bors

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 220 fokra.
  2. Vágja félbe az avokádót és távolítsa el a magot.
  3. Kanalazzon ki két evőkanál gyümölcshúst az avokádó belsejéből. (Annyit, hogy a tojás elférjen benne)
  4. Helyezze az avokádót egy kisebb tepsibe, ügyelve arra, hogy stabilan álljon.
  5. Üssön egy tojást minden fél avokádóba.
  6. Tegye a tepsit a sütőbe 15-20 percre. A sütési idő az avokádó méretétől függ.
  7. Díszítse fűszernövényekkel és borssal. Különböző salsa szószok szintén jól illenek ehhez az ételhez.

Lazac, ropogós káposztával

Összetevők

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 lazac filé
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott kapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • ½ csokor szár nélküli, vékony szeletekre vágott fodros kel
  • ½ teáskanál citromhéj
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • ¼ fej torzsa nélküli, vékony szeletekre vágott kelkáposzta

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 280 fokra.
  2. Tegye a fodros kelt és a kelkáposztát egyenletesen elosztva egy evőkanál olajjal egy tepsibe - sózza meg és süsse hat percig.
  3. Fektesse a lazacokat egy másik tepsibe, fűszerezze és helyezze a sütőbe, amíg át nem sülnek (kb. 10 perc).
  4. Közben keverje össze a kaprot, a citromhéjat, a citromlevet, a mustárt és a maradék olajat és ízesítse sóval.
  5. Tálalás előtt csepegtesse a halra az öntetet.

Csirke, citromillatú kakukkfűvel

Összetevők

  • 2 csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Egy citrom leve
  • Friss kakukkfű
  • Bors

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
  2. A csirkemell mindkét oldalát fűszerezze sóval és borssal.
  3. Fogjon egy tűzálló edényt, csepegtessen bele olívaolajat, majd helyezze bele a csirkemelleket.
  4. Csepegtessen a csirkére egy evőkanál olivaolajat, öntse rá a citromlevet, és szórja meg kakukkfűvel.
  5. Helyezze a serpenyőt legalább 30 percre a sütőbe, amíg a csirke át nem sül.
  6. Vegye ki a csirkét, öntse rá az edényből a levet és hagyja 10 percig állni.
  7. Tálalja friss kakukkfűvel és már fogyaszthatja is.