A fitness mítoszok pontos áttekintése

Az internet egy nagyszerű dolog. Nincs információ, ami ott ne lehetne megtalálható. Ugyanakkor, mivel minden ember bármit feltehet az internetre, ezért gyakran sok butaságot fog találni az Ön által keresett dolgoról. A fitness és táplálkozás témakörben számtalan vélemény kering. Sok ezek között megkérdőjelezhető. Tehát, ami az interneten van nem minden esetben igaz is.

Acélerős deszkalapos has felülésekkel

Sajnos, ez nem ilyen egyszerű. Ha felüléseket végzünk hasunk izmait edzük. Eddig jó. De ez csak félsiker. Hogyan lehet acélerős deszkalapos hasa, ha az izmokat nem látja?

A legtöbb zsírt a has és a csípő tárolja. Ez azt jelenti, hogy a testzsír százaléknak kevesebbnek kell lennie, mint 14 százalék, így az acélerős has előbújik rejtekhelyéről. Annak érdekében, hogy a testzsír ezen az értéken legyen, fontos a megfelelő táplálkozás, illetve a kiegyensúlyozott állóképességi és erőképzési edzés. A felülések önmagában nem hozzák ezt az eredmény.

Aki fogyni akar, annak sportolnia kell

Kérem, ne értsenek félre! A testmozgás és a sport fontos és nagyon egészséges! És ha valaki le szeretne fogyni, mindeképp sportolnia kell. A sport azonban önmagában nem garantálja a súlyvesztést. A megfelelő táplálkozás is nagy szerepet játszik. Tehát a fogyás esetében a sport "túlértékelt". Ez logikus: Ha valaki naponta 1000 kcal fogyaszt el és az edzés során csak 500 kcal éget el, akkor még mindig 500 kcal többlet van.

Mítoszok az izzadással kapcsolatban

Számos mítosz kering a verejtékezés témával kapcsolatban. Sok vélemény létezik, hogy az edzetlen emberek többet izzadnak vagy, hogy az edzés annál hatékonyabb, minnél többet izzad.

Ezek az állítások nem igazak. A testhőmérséklet szabályozás által izzadunk. Ellenkező esetben a szervezet felforrósodna és a vérkeringés összeomlana. Az izzadás a személyes adottságtól és a környezet hőmérsékletétől függ. (Az így elveszett folyadékot ivással pótolni kell.)

A fogyást tekintve az erős izzadás nem segít. A zsír ég, azonban a sporthoz szükséges kalória hiányzik, így a zsírraktár újra feltöltődik.

A futás árt az ízületeknek

Ez így nem pontos. A futás önmagában nem árt az izületeknek. A legnagyobb probléma a nagy testsúly. A rendszeres kocogással azonban lehet fogyni, ezáltal megvédeni az izületeket. Igy megközelítve a futás jó is lehet. Az izomépítés által támogatja az inakat és a szalagokat. A fokozott mozgás jobb tápanyagokkal látja el a porcokat.

A sok edzés sokat hoz

Az izmok építéséhez súlyzós edzés szükséges. Az izmok azonban nem az edzés során nőnek. Ez egy gyakori tévhit. Az izmok az ellazulás időszakában nőnek. Ha mindig ugyanazokat az izmokat edzi, akkor nem marad idő a növekedésre, amely túlterheléshez vezet. A megfelelő edzéshez hozzátartozik a szünet is.