A leggyakoribb sport - kifogások

Minden embernek, aki rendszeresen sportol, ismerős lehet a következő téma. De nézzük meg most együtt a leggyakoribb kifogásokat.

Nincs idő

Az abszolút klasszikus. Ez azért annyira népszerű, mert egy mindig használható kifogás. Mert hát kinek van mindig ideje mindenre? De most egyszer őszintén: Mennyi időt tölt egy nap tévénézéssel vagy az interneten való céltalan böngészéssel? És egy kis utánnagondolással biztosan találunk még ilyen jelentéktelen tevékenységeket.

A kérdés, amit egy ilyen helyzetben fel kell tennünk magunknak a következő: A tévénézés (vagy más lényegtelen tevékenységek) valóban sokkal fontosabb, mint az egészségem? Ne felejtse el azonban kedvenc sorozata is jól kombinálható a sporttal. Az új szobakerékpárok már annyira csendesek, hogy tökéletesen használhatóak akár tévénézés közben is.

Apropó: A naptárban rögzített dátum a legjobb módja annak, hogy elkerüljük az időproblémát.

Időjárás

Szeretnék sportolni, de esik az eső. Vagy túl hideg van. Vagy mindkettő. A nagy viharokon kívül, nincs olyan időjárás, amely rossz sportoláshoz. Csak az a fontos, hogy megfelelő ruhát viseljük. Emellett rengeteg alternatíva van még. Nem muszáj futni, ha esik. Menjen helyette egy fitnessterembe, uszodába vagy maradjon otthon és edzen a négy fal között. Az interneten számos otthon végezhető fitnessvideót találunk.

Fáradtság

Lehet, hogy most fáradt. Azonban miután keringése a mozgás által lendületbe jön, a fáradtság elmúlik. Egyszerűen kezdje egy kicsit lassabban.

Amennyiben csak este ér haza munkából, abban az esetben a legjobb, ha reggel vagy hétvégente edz. A sport reggel egy csodálatos kezdet. A kiegészítő oxigén által energiával tankolunk fel egész napra.

A sport unalmas

Ezt csak azok mondják, akik még nem találták meg a megfelelő sportot saját maguk számára. Manapság már nagyon sok sportág létezik. Biztosan van az Ön számára is egy. Legyen kiváncsi, így megtalálhatja az Ön számára megfelelőt.
Íme néhány kérdés, hogy világosabb képet kapjon: Milyen mozgásfajtát csinálnék szívesen? Szívesebben edzek otthon vagy fitnessteremben? Egyedül vagy csoportban? De akár barátait is megkérdezheti, hogy nem szeretnének-e Önnel sportolni. Az ismeretlen csoportban való edzés gyakran unalmas lehet.

Gyerekem van

Jó Önnek. Ez azonban szintén nem mentség. Vigye egyszerűen magával gyermekét. Ki mondta, hogy a játszótéren nem végezhet néhány nyújtógyakorlatot vagy sétálhat fel és alá, miközben gyermekére vigyáz. Vagy vigye gyermekét egyszerűen gyalog vagy kerékpárral iskolába az autó helyett. Szervezzen gyalog- vagy kerékpártúrákat családjával. A mozgás mindenkinek jó, mindegy mennyi idős. Csak fantáziája szabhat határt.

A sport nem nekem való

Ha azt mondja, hogy a sport nem való Önnek, akkor a legjobb úton halad az egészségtelen jövő irányába. A legújabb tanulmányok arra utalnak, hogy a testmozgás hiánya ugyanolyan káros, mint a dohányzás! Kezdje kicsiben. Öt perc gimnasztikára, mondjuk a tévéműsor reklámszünetében, mindig van lehetőség. Idővel látni fogja, hogy ez jót tesz Önnek és növelni fogja a gyakoriságot és az időtartamot.