A zöld smoothie hatásai

A zöld smoothie hatásai

A zöld smoothiek egészségre gyakorolt ​​hatása jelentős. Például arról számoltak be, hogy napi négy pohár zöld smoothie elősegíti az emésztést, sőt csökkenti a gyorsételek iránti vágyat. Nézzük csak, mik is a zöld smoothiek előnyei:

Tápanyagfelvétel

A zöldségek tele vannak vitaminokkal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal - tehát tápanyagokban gazdag élelmiszerekről van szó. A zöld leveles zöldségek (például spenót, káposzta) tápanyagokban különösen gazdagok, így kiválóan alkalmasak smoothiek készítéséhez. A zöldségek a pürésítés és a nedvük kipréselése által könnyebben felszívódnak a véráramba.

Energia

A zöld smoothiek a tápanyagokon keresztül energizálják a szervezetet. Minél több tápanyag kerül a véráramba, annál nagyobb energiával fog rendelkezni a szervezet.

Emésztés

A zöld smoothiek rengeteg tápanyagot biztosítanak, amelyek serkentik és ezáltal támogatják is az emésztést. Rendkívül fontos például, hogy elég ballasztanyaggal lássuk el a szervezetet. A tipikus nyugati étrend által ez sajnos nem valósul meg, viszont a leveles zöldségekben bőségesen megtalálhatók. Ezenkívül a belek egészséges működéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő folyadékbevitel. Azok a személyek, akik gyakran isznak zöld smoothiet, kevesebb cukrot és zsírt fogyasztanak, ami szintén pozitív hatással van az emésztésre.

Anti-aging hatás

Azt mondják a zöld smoothie számos összetevőinek köszönhetően öregedésgátló hatással is rendelkezik. Így javíthatja a bőr megjelenését, támogathatja az immunrendszert ...

Milyen összetevőkből áll egy zöld smoothie?

A zöld smoothie általában felel-fele arányban zöld leveles zöldségekből és gyümölcsökből áll, illetve folyadékból.

  • Zöld zöldségek például a spenót, a kelkáposzta, a saláta, a zeller és a búzafű.
  • Gyümölcsök például a banán, eper, körte vagy áfonya.
  • A folyadék a személyes ízlés függvénye: lehet tej, víz, joghurt vagy akár narancslé is.

Elkészítés

Zöld smoothie készítésekor ügyeljen, hogy a zöldségek, a gyümölcsök és a folyadék egyenlő arányban legyenek.

Miután eldöntötte, miből készüljön a smoothie, 15-20 másodpercig először a folyadékot és a zöldségeket mixelje. Ezután adja csak hozzá a gyümölcsöt. A gyümölcs hozzáadása után még további kb. 30 másodpercig mixelje, mindaddig, amíg sima folyadékot nem kap.

Ha siet, a Purasana Green Mix por BIO terméket ajánljuk. Ez egy nyerskoszt keverék, amely búzafű-, árpafű, spirulina alga- és chlorella alga porokból áll. Egyszerűen össze kell csak keverni egy kis folyadékkal és már készen is van.