Biohacks kezdőknek

Miután az előző alkalommal a Biohacking témával általánosságban foglalkoztunk, most nézzünk meg egy pár eljárást, amelyet kezdőként Ön is kipróbálhat.

A legjobb, ha a Biohackinget egy olyan Fitnessapp letöltésével kezdjük, amellyel naponta rögzíthetjük az adatokat. Az ambiciózusabbak akár Fitnesskarkötőt is vásárolhatnak. Minél több adatot gyűjt össze, annál jobb képet kap, mivel így lehetősége van az adatok összehasonlítására, újabb kísérletezésekre, illetve a hatások ellenőrzésére. Csak akkor lehet hatékonyabb, ha megismeri önmagát, ezáltal tudni fogja, mi a hatásos az Ön esetében. Csak így tudja biológiai potenciálját maximalizálni.

Egyszerű intézkedések

Ne aggódjon. Nem kell azonnal drága gyógyszereket venni a Biohacking elkezdésével. Ez egyszerű intézkedésekkel is működik. Nézzünk meg két, jelenleg népszerű táplálkozási-hacket.

Csak akkor egyen, ha éhes
Ez a hack valójában több, mint saját viselkedésünk összeillesztése. Egyen akkor, ha éhes és csak akkor. Tehát ne várjon, ebéd vagy vacsora időig. Ha éhes, kényeztesse magát valamivel és a normális étkezés idejét tolja későbbre. Azonban tartózkodjon például a tévé előtt elfogyasztott rágcsálnivalóktól. Ha éhes egyen, ha nem ne. Az eredmény, hogy képes lesz hosszabb ideig táplállék-felvétel nélkül meglenni és mindig ugyanabban az időben lesz éhes. Ez felgyosrsíthatja a zsírégetést, amely javítja a proteinszintézist és még egy pár pozitív hatást biztosít.

Vaj reggelire
A kérdés jogos: "Ez is egy hack? Ebben az esetben nem a kenyérre kent vajról van szó, hanem, amit kávénkba teszünk. Vásároljon bio vajat, amely fűvel etetett tehéntől származik és tegye azt kávéjába. Alternatívaként egy kanál kókuszdióolajat is tehet kavéjához. Ezzel konkrétan a zsír energiává alakításához járulunk hozzá. Különösen a közepesláncú zsírsavak, amelyek a kókuszolajban nagy számban fordulnak elő, alkalmasak erre. A Biohackerer esküsznek erre a módszerre és állítják, hogy órákon át tartó energiát tudnak így biztosítani, ezáltal jobban tudnak koncentrálni munkájukra anélkül, hogy éhesek lennének.

Lélegzés és relexáció
A stressz csökkentése és a produktivitás is növelhető lazító-technikák segítségével. Ilyen például a meditáció és a jóga, amelyek hosszútávon növelhetik a szellemi teljesítőképességet, valamint a stresszel szembeni ellenállást.

Megfelelő alvás
Az alvás esetében nem feltétlenül a hossza fontos, hanem a minősége. Jobb, ha hat órán keresztül nyugalomban alszik, mint tíz órát rosszul. A rossz alvásminőség katasztrófális lehet mentális, érzelmi és testi egészségünkre. Ezért tartja számos Biohacker fontosnak az alvás minőségének javítását. Ehhez azonban változtatni kell alvási szokásainkon. A cél mindig a mély és zavartalan alvás. Lehetőség szerint ne fogyasszon 14 óra után koffeint és este olvasson könyvet a gépezés vagy tévézés helyett. A képernyő kék fénye által szervezetünk nappali üzemmódra kapcsol és éberséget okoz, így a pihentető alvás már nem lehetséges.

Ez csak néhány tipp, amellyel elkezdheti a Biohackinget, amelyhez egyszerű lépések szükségesek csak. Lehetőség szerint kerülje a cukor fogyasztást és próbáljon minnél egészségesebb étkezni, ezzel teljesítménye növelhető. Néhány segítség még a témához kapcsolódoan itt: Ki a komfortzónából.