Csokoládés Protein amerikai fánk

2019. június 24., hétfő

Csokoládés Protein amerikai fánk

Rossz lelkiismeret nélküli élvezet

Ki ne tudna ellenállni egy szelet csokoládétortának a vasárnapi ebéd után? Ezt most bűntudat nélkül megtehetjük ennek a igazán finom csokoládé-protein Donutnak köszönhetően. Ez az ellenállhatatlanul csokis fánk gluténmentes, számos vitamint és fehérjét tartalmaz, mindezt természetesen hozzáadott cukor nélkül! Tökéletes a makro-tápanyagbevitellel a cél eléréséhez.

Ehhez a recepthez szükség van egy amerikai fánk sütőformára.

Összetetétel

  • 228 kcal
  • 15 g zsír
  • 8 g szénhidrát
  • 15 g fehérje

Elkészítési idő

Körülbelül 30 perc

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 adagolókanál fehérjepor (csokoládé ízű)
  • 1 édesburgonya ¾ csésze édes burgonyapüré elkészítéséhez
  • ½ csésze tojásfehérje, elválasztva
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál guármagliszt (guargumi)

Összetevők a mázhoz (opcionális)

  • 2 teáskanál kókuszolaj
  • ¼ csésze mogyoróvaj

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  2. Megmossuk az édesburgonyát , meghámozzuk, és kockára vágjuk. Ezután megpirítjuk egy serpenyőben, míg puha nem lesz, és pürét készítünk belőle.
  3. A burgonyapüréhez hozzáadjuk a két tojást, a tojásfehérjét és a kókuszolajat, majd ezt jól összekeverjük.
  4. A fehérjeport a sütőporral, a guármagliszttel és a kakaóporral külön tálban összekeverjük.
  5. Ezután hozzáadjuk a száraz összetevőket a többi összetevőhöz és jól összekeverjük. Végeredményül egy sűrű masszát fogunk kapni.
  6. Ezután beleöntjük a masszát a kivajazott sütőformába. (A legjobban egy habzsákkal működik.)
  7. Kb. 12 perc sütés után kivesszük a fánkokat a sütőformából, és hagyjuk őket kihűlni.
  8. Ha szeretne mázat: folyamatos kevergetés közben rövid időre felmelegítjük a mogyoróvajat a kókuszolajjal. Ezután egyszerűen ráöntjük a kihűlt fánkra, és hagyjuk ezt is kihűlni..
    Megjegyzés: Természetesen bármilyen más máz is elkészíthető - ízlés szerint. ;-)
  9. Jó étvágyat!