Hogy alszik Ön?

Hogy alszik Ön?

Manapság minden ember tudja, hogy a testi aktivítás, az egészség elengedhetetlen feltétele. A sport több területen is bizonyított már, mint például:

 • az izomtömeg építése
 • a zsír csökkentése
 • a betegségek megelőzése
 • az alvásminőség javítása

Ezen lista utolsó pontját gyakran figyelmen kívül hagyjuk. A nem elegendő, rossz alvás az egészségre nézve egy rizikófaktor. Negatív, többek között kockázat növelő hatással jár:

 • szív-és érrendszeri betegségek
 • elhízottság
 • 2-es típusú diabétesz
 • depresszió
 • balesetek

Ezért ajánlott minden nap hét-nyolc óra, jó minőségű alvás. Csökkenti számos betegség előfordulásának valószínűségét. Az erősítő edzés javíthatja az alvás minőségét. Ennek fő okai:

Hátfájás és izommerevség

Sok embernek fáj a háta és izommerevségtől szenved, ezért nem tud jól aludni. A nyak- és a hátizom célzott megerősítésével javíthatja az ezeken a területeken előforduló krónikus problémák akár 80% -át. Ezáltal aludhat egész éjjel.

Stressz

Ha gyakran nem tud elaludni, és csak forgolódik, annak az egyik oka lehet a stressz - mind munkahelyi, mind személyes. Az erősítő edzés segít csökkenteni a stresszt és ezáltal kiegyensúlyozottabbá válni.

Depresszió

A statisztikák azt mutatják, hogy körülbelül minden tizedik ember klinikai depressziótól szenved. Természetesen a mentális problémákkal küzdő emberek sem alszanak jól - amely ugyancsak negatív hatással van a mentális állapotra. Ez egy ördögi kör. Az erősítő edzés sokaknak segített csökkenteni a depresszió súlyosságát. A megnövekedett életminőség által javult az alvás minősége, amely pozitív hatást eredményezett.

Szorongások

Manapság sok ember szorong, amely következtében éjjel nem tud aludni. Kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás javíthatja a hangulatot és csökkentheti a feszültséget. Ezáltal csökkentve a szorongás mértékét, valamint javítva az alvás minőségét.

A jó alvás a legjobb

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a rendszeres erősítő edzés pozitív hatással az alvás minőségére. Természetesen vannak más tippek is, amelyeket figyelembe kell venni a jó minőségű alvás érdekében:

 1. Feküdjön le és keljen fel minden nap ugyanabban az időpontban.
 2. Kerülje a koffein, valamint a nagy, zsíros étkezéseket 17:00 után.
 3. Lefekvés előtt szánjon egy kis időt a pihenésre.
 4. Közvetlenül lefekvés előtt ne használjon elektronikus eszközöket. 30 perccel elalvás előtt tartson képernyő-szünetet.
 5. Pihentető hatásának köszönhetően, egy forró fürdő csodákat tehet.
 6. Lehetőleg sötét szobában, ne túl melegben aludjon.