Gyorsételek - a 21. század csapásai

Számos (túl sok) gyorsétel egészségtelen. De akkor miért olyan finom és valójában hogyan hat a szervezetre?

A túlsúlyos emberek száma folyamatosann nő. Nem csak a nyugati világot érinti ez, hanem az úgynevezett "fejlődő" országokat is. Ennek oka az egészségtelen élelmiszerek - gyorsételek és üdítőitalok.

De olyan finom...

Mindenki tudja, hogy mennyire egészségtelen ezek a "élelmiszerek". De többet nem enni belőlük nem olyan egyszerű. Sok ember valójában szubjektíven úgy érzi, hogy az egészségtelen termékek jobb ízűek. Ezért két összetevő felelős: a zsír és a cukor. Mindkettő fokozza az ízeket. Tehát az egészségtelen ételek íze nem feltétlenül jobb, csak intenzívebb. Az eredmény, hogy a jobb ízű élelmiszer öntudatlanul befolyásolja a vásárlókat.

A következmények

Mostanában a gyorsételek és üdítőitalok károsságát a cigarettáéhoz hasonlítják. A gyorsételek és üdítőitalok fogyasztásának következményei lehetnek: elhízás, cukorbetegség, valamint szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázata. Azonban ez nem a teljes lista. Íme néhány további következmény:

  • Bélrák kockázata: Egy nemrégiben készült tanulmány azt mutatta ki, hogy a gyorsételek túlzott fogyasztása növelheti a bélrák kockázatát. Ezek megnövelhetik a bélbaktériumok számát, ami fokozza a bélrák kockázatát. Továbbá: A tanulmány azt is kimutatta, hogy a megváltozott táplálkozási magatartás az emésztőrendszert is befolyásolja.

  • Immunrendszer: Az egészségtelen, iparilag előállított élelmiszerek az immunrendszer irritációjához vezetnek. Ezáltal megnő az allergia és asztma kockázata. Ebben különösen a gyermekek és fiatalok érintettek. Ez nem mindig van közvetlen összefüggésben a gyorsételekkel és egyebekkel. Azonban ezek a termékek sok hisztamint és rendkívül egészségtelen transzzsírokat tartalmaznak, amelyek közvetve allergiát és asztmát okoznak.

  • Zsírmáj: A cukorbomba kifejezés sok üdítőital esetében túl kevés. Gyakran 100 ml 10 kockacukrot tartalmaz. Továbbá, a gyümölcscukor tartalmuk is nagyon magas. A rendkívül magas cukor bevitel hosszú távon a belső organizmus elzsírosdásához vezet. Ezáltal különösen a máj érintett, mivel a cukor a májban, részben hasonló hatású, mint az alkohol.

A Light termékek sem jobbak
A Light termékek sem sokkal jobbak. Valóban kevesebb kalórát tartalmaznak, de ízük ugyanolyan, mint a normális termékeké. És ez a probléma!
Mivel kevesebb kalóriát juttatuk be, éhesebbek leszünk, így eszünk, amivel újra kalóriát viszünk be.