Gyorsételek - a 21. század csapásai
Számos (túl sok) gyorsétel egészségtelen. De akkor miért olyan finom és valójában hogyan hat a szervezetre?
A túlsúlyos emberek száma folyamatosann nő. Nem csak a nyugati világot érinti ez, hanem az úgynevezett "fejlődő" országokat is. Ennek oka az egészségtelen élelmiszerek - gyorsételek és üdítőitalok.
De olyan finom...
Mindenki tudja, hogy mennyire egészségtelen ezek a "élelmiszerek". De többet nem enni belőlük nem olyan egyszerű. Sok ember valójában szubjektíven úgy érzi, hogy az egészségtelen termékek jobb ízűek. Ezért két összetevő felelős: a zsír és a cukor. Mindkettő fokozza az ízeket. Tehát az egészségtelen ételek íze nem feltétlenül jobb, csak intenzívebb. Az eredmény, hogy a jobb ízű élelmiszer öntudatlanul befolyásolja a vásárlókat.
A következmények
Mostanában a gyorsételek és üdítőitalok károsságát a cigarettáéhoz hasonlítják. A gyorsételek és üdítőitalok fogyasztásának következményei lehetnek: elhízás, cukorbetegség, valamint szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázata. Azonban ez nem a teljes lista. Íme néhány további következmény:
-
Bélrák kockázata: Egy nemrégiben készült tanulmány azt mutatta ki, hogy a gyorsételek túlzott fogyasztása növelheti a bélrák kockázatát. Ezek megnövelhetik a bélbaktériumok számát, ami fokozza a bélrák kockázatát. Továbbá: A tanulmány azt is kimutatta, hogy a megváltozott táplálkozási magatartás az emésztőrendszert is befolyásolja.
-
Immunrendszer: Az egészségtelen, iparilag előállított élelmiszerek az immunrendszer irritációjához vezetnek. Ezáltal megnő az allergia és asztma kockázata. Ebben különösen a gyermekek és fiatalok érintettek. Ez nem mindig van közvetlen összefüggésben a gyorsételekkel és egyebekkel. Azonban ezek a termékek sok hisztamint és rendkívül egészségtelen transzzsírokat tartalmaznak, amelyek közvetve allergiát és asztmát okoznak.
-
Zsírmáj: A cukorbomba kifejezés sok üdítőital esetében túl kevés. Gyakran 100 ml 10 kockacukrot tartalmaz. Továbbá, a gyümölcscukor tartalmuk is nagyon magas. A rendkívül magas cukor bevitel hosszú távon a belső organizmus elzsírosdásához vezet. Ezáltal különösen a máj érintett, mivel a cukor a májban, részben hasonló hatású, mint az alkohol.
A Light termékek sem jobbak
A Light termékek sem sokkal jobbak. Valóban kevesebb kalórát tartalmaznak, de ízük ugyanolyan, mint a normális termékeké. És ez a probléma!
Mivel kevesebb kalóriát juttatuk be, éhesebbek leszünk, így eszünk, amivel újra kalóriát viszünk be.
Utoljára értékelt
- 4.8 (37)
pure encapsulations Magnézium (Magnézium-glicinát), 180 kapszula
Bestseller- Szervesen kötött magnézium-glicinát
- Érzékeny embereknek
31.290 Ft (144.861 Ft / kg)Szállítás eddig: október 21.
- 4.8 (112)
Allergy Research Group Thyroid, 100 kapszula
Bestseller- Szarvasmarha pajzsmirigy
- Gondosan feldolgozva
- Fagyasztva szárított
17.590 Ft (409.070 Ft / kg)Szállítás eddig: október 21.
- 14.590 Ft (486.333 Ft / kg)
Szállítás eddig: október 21.
- 5.0 (1)
Alnatura Bio búzaliszt Típus 1050, 1 kg
- 100% Demeter-gazdálkodásból származó búza
- Egész szemes összetevő
- Kiváló sütési tulajdonságok
890 Ft (890 Ft / kg)Szállítás eddig: október 28.