Itt a tavasz – Szabaduljon meg a felesleges kilóktól!

Öt kiló plusz nem a világ vége - vagy mégis? Tavasszal, amikor a vastag téli ruhákat egy sötét dobozba elrejtjük, és „levegőhöz” jutnak a szellős, tavaszi, nyári ruhák, akkor minden egyes dekagramm túlsúly a csípőn vagy a popsin is túl soknak tűnhet. Íme néhány tipp, amelynek segítségével viszonylag könnyedén megszabadulhat a felesleges kilóitól, s mindezt úgy, hogy egészséges marad...

Először is: alakítson ki egy tudatos étkezési rendet, amelyet követni tud! Ez jelentősen hozzásegítheti Önt a testsúlycsökkenéshez, és máris jobban fogja magát érezni. Természetesen ehhez néhány dolgot változtatnia kell étkezési szempontból. Fontos a megfelelő, de mértékletes tápanyagbevitel. Legyen tudatos! Ne fogyasszon gyorséttermi ételeket, lehetőleg ne nassoljon napközben, és lehetőleg mondjon le az alkoholfogyasztásról is. A táplálkozástudományi szakemberek azt javasolják, hogy érdemes jegyzetet készíteni arról, hogy mit fogyasztunk. Így könnyebb lemondani az édességről is, hogy ne kerüljön a listára...

Az is jó megoldás, ha az étkezések között hosszabb szünetet tart, Aki egész nap folyamatosan – akár kis falatokat is - fogyaszt, az megterheli a saját emésztőrendszerét, és gyakorlatilag soha nem lesz éhes. Ajánlatos a reggeli, ebéd és vacsora között négy-öt óra szünetet hagyni, majd pl ebédra vagy cacsorára elfogyasztani egy könnyed zöldséglevest. Kiváló lehet egy jó minőségű shake, amely megfelelő mértékben telíti a gyomrot és segít megfékezni a farkasétvágyat. Vagy éppen használhat kiváló minőségű, egészséges testsúlycsökketnő megoldásokat.

Másodszor: készítsen egy kivitelezhető edzéstervet, amelybe javarészt zsírégető mozgás formákat érdemes beépíteni! A testmozgást lehetőleg mindig üres gyomorral végezze. A reggeli előtti testmozgás minősül a legjobb zsírégetésnek! Ilyenkor a teljes anyagcsere „lendületbe” jön, javul az általános jó közérzet, és kiválóan kezdődik a nap. Angliai tudósok megállapították, hogy az üres gyomorral történő aktív sporttevékenység jelentősen hozzájárulhat a testsúlycsökkenéshez.

A megfelelő testmozgás és a sport kiváló és szinte talán az egyetlen eszköz, amely segít megőrizni a fáradságos munkával elért eredményeket. A testsúlycsökkentés mindig azt jelenti, hogy több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit étkezéseink során felveszünk. Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy egy kiló zsír háromszor nagyobb kiterjedésű, mint egy kiló izom. Tehát előfordulhat, hogy a mérleg majdnem ugyan annyit mutat, mint kezdetben, de a ruha mégis tökéletesen áll rajtunk.

Harmadszor: érdemes sok vizet és gyógynövényteát fogyasztani, és nem elfelejteni a kiváló minőségű, hatékony étrend-kiegészítőket! Egyrészt a sok vízfogyasztással sok energiát spórol az ember, mintha mindig csak édes leveket inna. Másodszor a fokozott folyadékbevitel támogatja a salakanyagok és méreganyagok kiürülését a szervezetből. És a folyadékbevitel is jóllakottá tud tenni. Érdemes odafigyelni a szervezet ásványi anyag és nyomelem tartalmára. A sportolók számára fontos a megfelelő magnéziumpótlás!