Recept: Superfood-saláta

Recept: Superfood-saláta

Bemutatunk Önnek egy finom Superfood-saláta receptet, amelyet könnyen saját ízléséhez igazíthat.

Ez a Superfood-saláta mindenféle egészséges összetevőt tartalmaz. Nem csak ízletes, hanem energiát is biztosít. Következő nap a hűtőből elővéve is fogyasztható. Így akár elkészítheti vacsorára, majd az esetleges maradékot megeheti másnap ebédre.

Egy rendkívül sokoldalú saláta

Ha több fehérjével szeretné elkészíteni a salátát, adhat hozzá főtt lazacot, vagy sült csirkét is.

Azonban ízlés és tetszés szerint hozzáadhat, kihagyhat vagy kicserélhet összetevőket. Brokkoli, cékla vagy más bogyós gyümölcs (évszaktól függően) is tökéletesen illik hozzá.

Összetevők

  • 100 g bébispenót
  • 80 g quinoa, megmosva
  • 50 g vörös bab
  • 30 g apróra vágott dió
  • 30 g vegyes mag (tökmag, napraforgó, chia)
  • 30 g áfonya
  • 6 kelkáposztalevél
  • 2 paradicsom, kockára vágva
  • 1 nagy sárgarépa, reszelve
  • 1 avokádó, kockára vágva
  • ½ sütőtök
  • Opcionálisan: gránátalmamag

Összetevők az öntethez

  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 teáskanál méz
  • 2 teáskanál mustármag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ evőkanál víz
  • ½ evőkanál citromlé
  • Bors

Elkészítés

  1. Melegítse fel a sütőt 200 ° C-ra.
  2. Hámozza meg a tököt, vágja kis darabokra és tegye egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsolja meg olívaolajjal, sózza és borsozza, majd süsse a sütőben fél órán át. Körülbelül 15 perc elteltével forgassa át a darabokat. 30 perc után vegye ki és hagyja lehűlni.
  3. Időközben forralja fel a quinoát vízzel egy kisebb edényben, majd 15 percig főzze. Vegye le a tűzhelyről és hagyja állni öt percig.
  4. Keverje jól össze az öntet összetevőit.
  5. Keverje a kelkáposzta leveleit az öntet egy részéhez (kb. egyharmad), majd adja hozzá a többi összetevőt, végül a fennmaradó öntetet. Díszítse gránátalmamagokkal.
  6. Jó étvágyat!