Találja meg a sportágát

Találja meg a sportágát

Különböző sportok, amelyeket érdemes kipróbálni

Kétségtelen, hogy a sport a mindennapjaink fontos eleme. Az elegendő mennyiségű testmozgásnak a szabadidő részévé kell vállnia, különösen, ha ülő vagy álló munkát végez. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, enyhíti a feszültséget és felszabadítja a boldogsághormonokat. Azonban ha egyszerűen nem tudja legyőzni a gyengébb énjét, az gyakran azért van, mert rossz sportot választott. Mert a sport csak akkor tölti be a célját, ha igazán jól érzi magát. Inkább a lágyabb mozgásokat szereti? Egyedül szeret edzeni, vagy csoportban szórakoztatóbb? Általában szívesebben tartózkodik a szabadban, vagy inkább fitneszteremben vagy teremben sportol? Mindezek a kérdések fontosak az Ön számára a megfelelő sport megtalálásához. Néhányat kiválasztottunk közülük, és szeretnénk egy kicsi támogatást nyújtani ezen az úton.

Úszás

 • Kiknek: Vízben szeretnek lenni, inkább egyedül edzenek
 • Hatás: Állóképességi sport, izomerősítő, segíti a vállak mozgékonyságát.

A különböző úszási technikák sok változatosságot tesznek lehetővé az edzés során. Ezenkívül eldöntheti, hogy fedett medencében vagy szabadtéri medencében, esetleg egy tóban szeretne úszni. Az úszás általában nem túl kommunikatív sport. Ennek ellenére a rendszeres, csoportos edzések további motivációt adhatnak, valamint az egymással való eszmecsere is jó hangulatot teremt.

Futás

 • Kiknek: Állóképesség fejlesztésére, egyéni vagy csoportos edzés
 • Hatás: Szív- és érrendszer, kondíció javítására

Futás közben folyamatosan új célokat tűzhet ki maga elé. Hatékony edzéssel fokozatosan növelhető a futási távolság, a futási idő vagy sebesség. A kitűzött célok mindig új motivációt adnak. A trendi hegyi futás is sok változatosságot kínál. A megszokott kocogó kör helyett a természetbe helyezheti át a mozgást, ami új lendületet és motivációt biztosíthat.

Kerékpározás

 • Kiknek: Természetbarátoknak, egyéni vagy csoportos edzéshez
 • Hatás: Javítja a szív- és érrendszert, növeli az állóképességet, erősíti a lábizmokat

Biciklizés közben mindig kitűzheti saját, személyes céljait. De a csoportos kerékpározás ugyanolyan motiváló lehet. Az egyik előnye a kommunikáció lehetősége.

Túrázás

 • Kiknek: Természetbarátoknak, egyéni vagy csoportos edzéshez
 • Hatás: Szív- és érrendszer

A túrázás egy igazi trendsporttá fejlődött az elmúlt években. Egyre többen szeretnék megmászni a csúcsot! Akár egyedül, akár csoportosan - az állóképességi sport látványos betekintést nyújt a növény- és állatvilágba, miközben a testet holisztikusan edzi.

Sportolás otthon

 • Kiknek: Mindenkinek, akik szívesebben edzenek egyedül, praktikus
 • Hatás: A választott edzéstől függően eltérő

A koronajárvány óta sokszorosára nőttek az edzési lehetőségek otthon. Eszközök, felszerelések és online tanfolyamok széles választéka található meg. A calisthenics - edzés saját testsúllyal -, jóga, pilates, HIIT és még sok más - élvezze annak az előnyét, hogy közvetlenül a saját otthonában edzhet. Ügyeljen azonban a megfelelő mozgási lehetőségre, a területre és a gyakorlatok tiszta végrehajtására.

Csapatsport

 • Kiknek: Mindenkinek, aki szeret csoportban edzeni
 • Hatás: Sportágtól függően változik

Jégkorong, röplabda, kézilabda, labdarúgás, kosárlabda - a csapatsportok listája nagyon hosszú. Különösen népszerűek a társaságkedvelő emberek és az igazi csapatjátékosok körében. A labdasportok az állóképesség és az erő mellett a reakciókészséget és a csapatszellemet is fejlesztik.

Táncsport

 • Kiknek: Különböző, táncstílustól függően kicsiknek, nagyoknak és sportrajongóknak is alkalmas, egyéni vagy csoportos edzés
 • Hatás: Erősíti a szervezetet, csökkenti a stresszt, erősíti a testtudatot

A tánc nemcsak a testnek tesz jót, hanem a léleknek is, a zenének és az élénk mozdulatoknak köszönhetően. A tánc különösen népszerű a párok körében. A másik emberhez való alkalmazkodás érzése erősíti az összetartást és az összetartozást. De például a Zumba, egyéni edzéseként is tökéletes.

A VitalAbo csapata jó szórakozást kíván a különböző sportágak kipróbálásához!